Size Matters!

Size matters!

‘Hoe groot zal mijn logo worden?’ wordt ons vaak gevraagd.
Als die vraag maar zo makkelijk te beantwoorden was als het was om hem te stellen…Het antwoord is: ‘dat hangt er van af’. (Je verwachtte toch geen simpel antwoord he?;-) Er is nou eenmaal geen standaard formaat voor een borduring op de linkerborst…

De meeste horizontale logo’s zien er het beste uit wanneer ze geborduurd worden in het formaat van een visitekaartje. Op die manier worden ze makkelijk gezien, maar worden ze ook niet te groot voor het shirt.
Maar dat is niet standaard, elk logo is anders; afhankelijk van het ontwerp en de eventuele tekst.

Alles is een compromis

Vaak wordt de grootte bepaald door het kleinste element. Soms moeten we het logo groter maken om ook dat mooi te kunnen borduren. Maar er is een limiet aan hoe groot het logo kan zijn, het moet ook weer niet buitensporig groot overkomen. Er is immers maar een beperkte ruimte tussen de knoopjes van een shirt en de oksels, het moet er niet uitzien alsof je teveel informatie in een te beperkte ruimte hebt geprobeerd te persen…

Je moet dus continu een afweging maken tussen afmeting en borduurbaarheid…

Zogeheten ‘cirkellogo’s’ zijn weer een heel ander verhaal. Die nemen veel meer ruimte in beslag dan een horizontaal of verticaal logo. Daardoor ziet het er groter uit, ook al zijn de afmetingen kleiner.

Zoals je ziet doet de maat er wel degelijk toe wanneer het aankomt op zichtbaarheid en kwaliteit van de borduring!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *